Karnabahar suflesi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Haziran 2013 Perşembe

Karnabahar suflesi

Karnabahar sufle tarifi hiçbir yerde yok demeyin işte size kolay tarifini paylaşıyoruz.

?Karnabahar suflesi
Malzemeler;

300 gr. karnabahar,(haşlanmış)
4 adet yumurta,
1/2  çay bardağı süt,
150 gr tuzlu peynir,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağ
Kekik,

Yapılışı;

Yumurtaları derin bir kaba kıralım. Üzerine süt, kekik ve 2 kaşık unu ekleyip el blenderi ile iyice karıştıralım.
?
Sufleyi yapacağımız kabın içini ister yağlı kağıt serip hazırlıyalım. İster sede iyice yağlayıp(ben yağladım),  haşladığımız karnabaharları yerleştirelim.
Üzerine tuzlu peynirimizi serpelim.Yumurtalı kekikli karışımımızı üzerine dökelim. Tereyağımızı üzerine koyalım.Önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Düz bir tabağa ters çevirelim. Biraz soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle yiyelim.  ?Karnabahar suflesinin şifası;

01. Vücudumuzu güçlendirir.
02. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
03. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler.
04. Cinsel gücü ve isteği arttırır.
05. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır.
06. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır.
07. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here