Kabak Tatlisi Pratik Ev Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Haziran 2013 Cumartesi

Kabak Tatlisi Pratik Ev Tarifi

Kabak tatlısı nasıl yapılır kolay ve pratik tarif ile sizlerle.






Bugün sizlere lezzetli tahinli kabak tatlısı tarifini vermek istiyorum.


 

Malzemeler:

1 kg kabak
400 gr toz şeker
2-3 adet çubuk tarçın
7-8 adet karanfil
yarım bardak ılık su
ceviz içi
yarım kahve fincanı tahin


Yapılışı:
Önce kabakları irice küpler halinde kesin.

Derin bir tencereye kabakları koyun, üzerine toz şekeri, tarçını, karanfili ve ılık suyu ekleyin.

Orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar, 30-40 dakika kadar pişirin.

Ceviz içlerini  küçük parçalara kırın.

Pişen kabakları servis tabağına alın ve henüz sıcakken üzerine cevizi ve tahini ekleyin.

Soğuması için üstünü streç filmle kaplayıp hava alması için deliker açın ve ister buzdolabında
isterseniz de oda sıcaklığında bekletin.  Soğuduktan sonra servise hazırdır.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta, kabak tatlısını buzdolabında fazla tutmamaktır, yoksa şekeri ağdalaşabilir.


Lezzet Ustaları Gürme Kabak Tatlısı Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here