Glazür kahveli kakaolu muhallebi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Haziran 2013 Perşembe

Glazür kahveli kakaolu muhallebi

Lezzetli tatlar ile devam bugün size Glazür kahveli kakaolu muhallebi tarifi veriyorum.
Glazür kahveli - kakaolu muhallebi
Malzemeler;


8 su bardağı taze süt,(yaklaşık 2 litre)
4 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 yemek kaşığı pirinç unu,
10 yemek kaşığı şeker (2 su bardağı),
2 yemek kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı glazürlü kahve,

Yapılışı;

Bir tencereye önce sütümüzü, mısır nişastamızı, pirinç unumuzu, şekerimizi koyup yavaş yavaş şekerimiz eriyene kadar karıştıralım. Kakaomuzu ilave ededlim. Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım. Ocağımızın altını kısalım. Koyulaşmaya başladığında eritilmiş glazürlü kahvemizi ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Koyulaşmaya başlayıp mis gibi kahve kokusu çıkınca ocağımızın altını kapatalım.
Kaselerimize döküp biraz dinlendirdikten sonra soğuması için buzdolamıza koyalım. Soğuduğunda üzerini süsleyip afiyetle yiyelim. (Biz üzerini süslemeye fırsat bulamadık. Daha doğrusu daha soğumadan hepsini tükettik. Kızım ve oğlum çok beğendi. Umarım sizlerde beğenirsiniz.Mis gibi kahve tadı yayılıyor..)
Glazür kahveli - kakaolu muhallebinin şifası;
1. Kişinin kendisini iyi ve enerjik hissetmesini sağlar,2. Anne sütünü artırır,3. Küçük çocukların iştahını açar,4. Başağrısını hafifletir.5. Halsiz, ve dermanı eksik olanlara fayda sağlar.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here