Düğünler için pişilen ama lezzeti yıllarca unutulmayan bir lezzet.
1 kilo kuşbaşı koyun eti
3 kaşık tereyağı veya margarin
2 baş soğan
4 domates
Yenibahar tarçın karanfil Tuz karabiber.
Düğün Eti Tarifi:
Bir tencerede ûç kaşık tereyağını kızdırır içine etleri atarız. Bu sırada bir tahtada ince ince kıydığımız soğanı da katar ve kavurmağa başlarız. Bundan sonra, kabuklarını çıkardığımız iki domatesi, kavrulan etlerin ve soğanın üzerine, lokma lokma doğrarız. Tuzunu koyup domates salçam-sı bir hal alıncaya kadar karıştırırız. Yenîbahar, tarçın, karanfil atar, üzerine üç bardak sıcak su ekleriz. Orta ateşte pişirmeğe bırakırız. Etler pişmeğe yüz tutunca tencereyi ateşten İndirir, içindekileri bir tepsiye alırız. Geriye kalan iki domatesin kabuklarını çıkarır, halka halka doğrarız ve etlerin üzerine koyup tepsiyi fırına veririz.
Post Top Ad
2 Haziran 2013 Pazar

Düğün Eti Tarifi
Etiketler
# tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Yalanci Tavuk Göğsü Rulosu Tarifi Videolu
UnknownTemmuz 09, 2014Portakal Parçacıklı Çikolatalı Muhallebi Tarifi - İftarlık
UnknownTemmuz 08, 2014Limonlu Cheesecake Tarifi
UnknownMayıs 05, 2014
Etiketler:
tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder