Düğünler için pişilen ama lezzeti yıllarca unutulmayan bir lezzet.
1 kilo kuşbaşı koyun eti
3 kaşık tereyağı veya margarin
2 baş soğan
4 domates
Yenibahar tarçın karanfil Tuz karabiber.
Düğün Eti Tarifi:
Bir tencerede ûç kaşık tereyağını kızdırır içine etleri atarız. Bu sırada bir tahtada ince ince kıydığımız soğanı da katar ve kavurmağa başlarız. Bundan sonra, kabuklarını çıkardığımız iki domatesi, kavrulan etlerin ve soğanın üzerine, lokma lokma doğrarız. Tuzunu koyup domates salçam-sı bir hal alıncaya kadar karıştırırız. Yenîbahar, tarçın, karanfil atar, üzerine üç bardak sıcak su ekleriz. Orta ateşte pişirmeğe bırakırız. Etler pişmeğe yüz tutunca tencereyi ateşten İndirir, içindekileri bir tepsiye alırız. Geriye kalan iki domatesin kabuklarını çıkarır, halka halka doğrarız ve etlerin üzerine koyup tepsiyi fırına veririz.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
2 Haziran 2013 Pazar
Etiketler
# tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
tarifi
Etiketler:
tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder