Merhaba bugün sizlere et sevenler için arnavutciğeri tarifi vereceğim. Eşim arnavut ciğeriniçok sever bende taze ciğer bulunca kasaptayapmaya çalışırım. Yanında patates de oluncaçocuklar da beğenerek yiyorlar. İşte tarifim...... ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
4 adet patates
5-6 kaşık un
tuz
1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
sumak, kekik
sıvıyağ (kızartmak için)
YAPILIŞIPatatesleri yıkayıp soyun ve küp seklinde doğrayın.Ciğeri soğuk suda 3-4 kez yıkayıp süzgeçte suyunusüzdürün. Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı koyup kızdırın ve patatesleri kızartın. Sonra ciğeriunlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın. Arada karıştırın. Ciğerleri çok fazla kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın. Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayın. Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin. Afiyet olsun.
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder