Haftaya tatlı ile mutlu başlamanız dileğiyle....
KOLAY VE YUMURTASIZ KREM KARAMEL
Kramel kısmı için:
- 10 yemek kaşığı toz şeker
Krem kısmı için:
- 1 lt. süt
- 125 gr.(3,5 yemek kaşığı )Terem yağ
- 40 gr.(2/3 çay bardağı) nişasta
- 40 gr.(2/3 çay bardağı) pirinç unu
- 40 gr.(2/3 çay bardağı ) un
- 300 gr. (3 çay bardağı) toz şeker
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Karameli yapmak için mümkünse çelik ve kalın tabanlı bir tencermizin içine şekerimizi ekleyip ,kısık ateşte
erimesini ve karamel haline gelmesini sağlıyoruz.Daha sonra bu karameli kaselerimize paylaştırıp muahallebi
kısmını yapmaya başlıyoruz.
Teremyağ hariç diğer tüm malzemelerimizi karıştırma kabımıza alıp,orta hararetli bir ateşte sürekli karıştırarak
muhallebi haline getiriyoruz.Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra Teremyağımızı içine ekleyip 10-15 dk. kadar
mikserle çırpıp kaselerimize alıyoruz.
Soğuduktan sonra buzdolabına alıp bir gece bekletiyor ve ardından ters çevirip servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI:
Kaselere aldığınız karamelin anında donacak olması sizi endişelendirmesin.Muhallebi kısmını üzerine aldığınızda ertesi gün karamelinizin uygun kıvamda olduğunu göreceksiniz.
Sofra Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder