Ton Balikli Poğaça Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Ton Balikli Poğaça Tarifi


Yapilisi oldukca basit görünüsü sirin bir tarif paylasacagim bu kez.Dilediginiz ic malzemesini kullanarak hazirlaya bilirsiniz.Bizde ton balikli olan tam not aldi.Deneceyecek olanlara simdiden kolay gelsin........


Malzemeler;
1 su bardagindan 1 parmak eksik siviyag
2,5 su bardagi süt
1 paket yasmaya
3 tatli kasigi seker
tuz
1 kg un
2-3 yemek kasigi zeytinyag

ici icin;
1 kutu ton baligi
1 tane rendelenmis kuru sogan
2-3 yemek kasigi mayonez
tuz,karabiber,kirmizi toz biber

Yapilisi


sütü biraz ilitip icerisine mayayi sekeri ilave edip mayayi iyice eritelim tuzu unu yaginida katip pogaca hamurundan biraz sert yogurmaya basliyalim en son 3-4 yemek kasigi zeytinyaginida ilave edip iyice yogurup mayalanmasi icin dinlenmeye birakalim.ici icin ton baligi,rendelenmis kuru sogan baharatlar ve mayonezi Ayri bir kapta iyice karistirin.Dilerseniz patatesli ve ya sevdiginiz herhangi bir ictende hazirlaya bilirsiniz ben birazini patates birazini ton balikli yaptim.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler yapip merdane yardimiyla biraz acalim resimdeki gibi rulo yapin ve ruloyu uzunlamasina alttan 2 cm kalacak sekilde resimdeki gibi kesin kesilen kisimlari ice dogru kivirip kalp sekli verin ve elinizle kalbin orta kismina hafif bastirip cukurlastirin.Icine ic malzemesini koyup üzerine yumurta sarisi sürüp 200 derecede önceden isitilmis firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun...
Yapilisinin resmi;

Tatlı Kek Pasta Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here