Tepetaklak (Num Num) Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Tepetaklak (Num Num) Tarifi

Num Num' ın en beğenilen tariflerinden biridir tepetaklak...

Tadına bakıp bayıldığım tariflerden biridir tepetaklak ancak yakından tanıyanlar bilir kızım ve eşim kek-pasta pek sevmediğinden, bir de aylardır diyette olup kekin tamamını mideye indirmekten korktuğumdan bir türlü deneme fırsatım olmadı...

Açıkçası daha önce tepetaklak benzeri bir tarif te görmemiştim hiç. Bu tarifi geçenlerde buldum. Tadı Tepetaklağın yerine geçer mi bilemedim ama görüntü ve mantık itibarı ile başarılı bir tarife benziyor...

Deneyelim ve görelim...


 


Sevgiler, görüşmek üzere


Tepetaklak (Num Num)

Malzemeler

* 2 yumurta
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 5 yemek kaşığı un
* 1-2 çay kaşığı tarçın
* Çeyrek bardak kadar kırılmış fındık
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya


Elmalı Taban İçin
* 3 adet elma
* 3 dolu yemek kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı


Soyulmuş ve dilimlenmiş elmaları bir tavaya alarak üzerine toz şekeriekleyin.5-7 dakika suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tarçın ve tereyağınıekleyerek ocağı kapatın. Karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın. Yağlanmışdikdörtgen bir kalıbın tabanına elmaları yayın.


Fırını 170 c ye ayarlayın.

Keki hazırlamak için yumurta ve toz şekeri 5 dakika kadar çırpın. İçinekalan malzemeleri ekleyerek mikserin düşük hızıyla yavaşça karıştırın. Kekkarışımını elmaların üzerine yayın. Fırına verip 40-45 dakika pişirin.(kürdanbatırıp pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin)

Kek piştikten sonra fırından alıp 3-5 dakika bekletip ,ters çeviripkalıptan çıkarın.

 



 


 


 


 


 


 

 

 

 

 

 







 


Sizlerde bundan böyle SofraYemek Tarifleri ile muhteşem lezzetli yemekler yapabileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here