Evde kalmış tek kabakla tek havucu değerlendirmek için yapmıştım bu mücveri .Hem besleyici hem güzel bir mücver oldu.Vereceğim ölçülerle ondört adet çıktı.
MALZEMELER:
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
1 yumurta
5 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
bir kaç dal dereotu
kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kabak, havuç ve patatesi soyup rendeleyin suyunu sıkın.İçine yumurtayı kırıp baharatları ekleyin,dereotunu kıyın.Unu azar azar ekleyip bir güzel kaşıkla karıştırın.Derin bir tencerede sıvıyağı kızdırın mücverden bir kaşık bir kaşık dökerek önlü arkalı kızartın.Yanında yoğurtla servis yapın.İşte bu kadarcık ,afiyetolsun.
Herkese mutlu ,sağlıklı ,bol kazançlı ve aşk dolu bir hafta dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder