Şakşuka Hizli Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Mayıs 2013 Cuma

Şakşuka Hizli Tarifi

Sizlere bugün de sıcak havaların güzel mezelerinden şakşuka tarifini vermek istiyorum.  Tek farkla, kızartmadan yapıyoruz, o yüzden biraz daha uzun sürse de daha hafif oluyor.




Şakşuka için gerekli malzemeler:

2 patlıcan

2 patates

4 domates

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sıvı yağ (patates ve patlıcan için)

1 tatlı kaşığı zeytinyağı (domatesler için)

Tuz



Şakşuka yapılışı – Şakşuka nasıl yapılır

Patlıcanları ve patatesleri soyup, küçük küpler halinde kesin ve kararmamaları için tuzlu suya atın.

Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.

Sarımsakları rendeleyin.

Şimdi bir wok tava alın ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ısıtın.  Yağ ısınınca önce patatesleri biraz çevirin, beş dakika kadar.  Sonra patlıcanları da ekleyin, biraz tuz serpin ve sürekli karıştırarak patateslerin ve patlıcanların üzeri kızarıp yumuşayıncaya kadar soteleyin.

Soteleme işlemi bitince servis tabağına alın.

Şimdi bir tatlı kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtıp önce sarımsakları ekleyip soteleyin, renkleri hafif döndüğünde  de domates rendesini ekleyip ve biraz tuz serpip iki üç dakika kadar pişirin.

Pişirme işlemi bitince de bu domates sosunu patates-patlıcanların üzerine gezdirin.

İster sıcak isterseniz de soğuk olarak yiyebilirsiniz.


Kolay Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here