Muzlu Yaş Pasta Tarifi Malzemeleri
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- Kreması İçin
- 4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 paket şanti
- 1 çay bardağı süt(kıvam açmak için)
- Pastayı Islamak İçin
- 1/2 muz
- 1 kahve kupası süt
- 3yemek kaşığı şeker
- Üzeri ve Araları İçin
- 3 tane muz
Hazırlanışı
Yumurtalar,şekerle birlikte köpürene kadar mikserle çırpılır.
Un, kabartma tozu ve sı eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Kek kalıbını sıvıyağla yağlayıp una buluyalım ve pandispanyayı kalıbımıza boşaltalım.
150 derecede önce yarım saat sonra 100 dereceya indirdiğimiz fırın ısısında yirmi dakika daha pişirelim.( kek daha çok kabarıyor.)
Kolay kesebilmek için kekimizi bir saat dinlendirelim.
Kreması için tencereye süt,şeker,un karışımını alıp çırpıcı yardımıyla karıştırarak koyulana kadar pişirelim.
Pişen kremayı soğuması için bekleyelim.
Soğuyan kremaya bir paket şanti ve süt ekleyerek mikserle çırpalım.
Blendır yardımıyla muzlu sütümüzü hazırlayalım.
Muzları halka halka doğrayalım ve pastamızı süsleme aşamasına geçelim.
Dinlenen kekimizi naylon ip yardımıyla üçe bölelim.Yada bıçakla keselim.
İlk katını muzlu sütle eşit miktarda ıslayalım,krema ile bulayalım ve muz dilimleriyle kremanın üstünü kaplayalım.
Aynı işlemi ikinci kata uygulayalım.
Üçüncü katıda kremayla kaplayıp ayrıca bir paket şanti çırpıp krema torbasına dolduralım.Pastanın üzerine şantiyle şeritler yapıp muz dilimleriyle süsleyelim.
Yapımı meşakkatli ama yemesi bi o kadar güzel muzlu pastanın. Hatta dilim olarak hiç çekmeye fırsat bulamadan tükettik.
Afiyet Olsun
Muhteşem Lezzet Gürme Pasta Tarifleri Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder