Bu nefis kişin daha önce kabaklısını yapmıştım onun tarifi burada ,bu sefer mantarlı yaptım ailecek çok beğendik.Mantarın her türlüsü bizim evde seviliyor zaten.Mantarlı tatlar severseniz mutlaka deneyin derim.
MALZEMELER:
hamuru için:
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı sıvı becel margarin
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartmatozu
1 çay kaşığı tuz
iç harcı için:
300 gr.mantar
1 adet kurusoğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
birkaç dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
karabiber
üzeri için:
1/2 çay bardağı süt
1 yumurta+1 yumurta sarısı
tuz
1 çay bardağı kadar rende tazekaşar
YAPILIŞI:
Önce hamurumuzu yapalım.Yağlar ,yoğurt,un ,kabartmatozu ve tuzu bir güzel yoğurun.Unu azar azar katın.Dolapta hamuru 15-20 dakika dinlendirin.Bu arada mantarları doğrayın.İster kavanozda konserve mantar alın yıkayıp doğrayın isterseniz benim gibi paket kültür mantarı alın temizleyip limonlu suya doğrayın.Tencereye yağı koyun soğanları küp küp doğrayıp biraz kavurun daha sonra limonlu suda bekleyen mantarları yıkayıp tencereye koyun.Suyunu salıp çeksin.Tuz, karabiber katın.İnce ince kıydığınız dereotlarını ekleyin ,suyunu çekince altını kapatıp bir tabağa alıp biraz soğutun.Dolaptaki hamuru alıp margarinle yağlanmış borcama yada tart kalıbına kenarlarını yükselterek yayın.Mantarlı içi de hamurun üzerine döşeyin.Bir kasede bir yumurtanın tamamı ,bir yumurtanın sarısı ,süt ve biraz tuzu çırpıp mantarların üzerine döküp önceden ısınmış 200 derecedeki fırına koyun.Biraz kızarınca çıkarıp kaşar rendesi serpip tekrar kaşarlar kızarana kadar fırına verin.
Kaşarlar kızarınca çıkarıp servis yapın.
Afiyetolsun.
Hepinize mutlu ,sağlıklı,bol kazançlı bir hafta dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder