malzemeler
- 1 ubardak portakal suyu
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak tere yag erimis
- 1 su bardak toz seker
- 1 su bardak susam
- 3 yemek kasik nisasta
- yarim kabartma tozu
- 1 tane yumurta sarisi
- aldigi kadar un
üzerine
- 1 yumurta beyazi
- 1 su bardak kadar susam
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersine erimis tereyag ,sivi yag,toz seker ve portakal suyunu katin .
- 1 tane yumurta sarisini da katip karistirin.
- Susammi ,nisasta ,kabartma tozu ve unu yavas yavas katip yugurun .
- Hamurumuz yumusak bir hamur olmali unu birden bosaltmayin azar azr katip yugurun.
- normal bir kurabiye hamuru bigi olmali.
- Kücük parcalar kopartip yuvarlayin .
- Önce yumurtanin beyazina sonra susama batirip tepsinize siralayin kurabiyeleri
- 1,5 tepsi cikiyor bu tarifden 180 derecede pisirin afiyetler olsun.
- Bu tarifi bir yunanistanli bir arkadasimdan aldin onlar icersine portakal suyu degil likör veya tatli ickilerden katiyorlar.
Sofralarımızdan eksik olmayan lezzetli tatlar ve tarifleri
Ev Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder