pratik pasta tarifleri |
MALZEMELER:
2 yumurta
1 sb şeker
1 sb sıvıyağ
1 sb süt
1 pkt kabartma tozu
1 sb ıspanak püresi
1,5 sb un
kraması için:
1 pkt krem şanti
1 sb süt
1 muz
damla çikolata,ceviz
YAPILIŞI:Şekeri ve yumurtayı çırpın sıvıyağı,sütüde ekleyip çırpıyoruz.ıspanak püresinide ekleyip çırpınız (ıspanakları kaynar suda 2-3 dakika haşlayın, sularını iyice süzdürün ve rondoda iyice parçalayın ) unu ve kabartma tozunu koyup karıştırın Harcı yağladığınız fırın tepsisine dökün ve önceden ısınmış 150 dereceli fırında fazla kurutmadan pişirin. Kekin rengini korumak için elden geldiğince fazla pişirmeyin!. 2 poşet kremşantiyi 1 sb süt ile çırpıp içerisine küçük küp küp muzu dorayın ve damla çikolatayı ,cevizi ilave edip karıştırın. pişen keki soğuduktan sonra bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesip 1 yk yardımıyla krem şantiden hafif tepeleme şeklinde koyun.yuvarlaklar kestiğimiz kekin aralarında kalan parçaları rondada geçirip tepeleme koyduğumuz krem şantinin üzerini ufalanmış kek ile kaplıyoruz servis tabağına dizip servis yapıyoruz..AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder