Ispanakli Çilbir Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Mayıs 2013 Perşembe

Ispanakli Çilbir Tarifi

 Malzemeler:
* 2 tane küçük bazlama ekmeği
* 1 kase soğanla kavrulmuş ıspanak
* Her parça için kızartılmış 2-3 tane salam veya jambon dilimi
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
*  4 yumurta
*  1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, pul biber
* 4-5 tane maydanoz dalı

 Yapılışı: Öncelikle bazlama ekmeklerini ortasından ikiye kesin, ekmekleri ızgarada kızartın, üzerine kavrulmuş ıspanağı koyun,üzerine kızarmış salamları koyun, onun üzerine poşe yumurtayı ve sarımsaklı yoğurdu dökün kızdırılmış pul biberli tereyağ dökün, maydanozla süsleyin ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..

 NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Ispanakları isteyen beşamel sosla karıştırabilir.
* Ispanak pişerken kaşar rendesi karıştırabilirsiniz.
* Poşe yumurta çılbır şeklinde pişirilir.
* Ekmeği ısıtırken fazla kurutmayın.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt tercih edilir.

*Beşamel Sos Yapımı: Teflon bir tavada yağ ve un iyice kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt ilave edilir. Devamlı karıştırarak kıvamı koyulaştığı zaman beşamel sos hazırlanır. Tuz ve karabiber ilave ediniz



YETENEKLİ OLAN KİŞİ, DÜNYADA DİLSİZ DEĞİLDİR.


Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here