Malzemeler:
* 2 tane küçük bazlama ekmeği
* 1 kase soğanla kavrulmuş ıspanak
* Her parça için kızartılmış 2-3 tane salam veya jambon dilimi
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* 4 yumurta
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, pul biber
* 4-5 tane maydanoz dalı
Yapılışı: Öncelikle bazlama ekmeklerini ortasından ikiye kesin, ekmekleri ızgarada kızartın, üzerine kavrulmuş ıspanağı koyun,üzerine kızarmış salamları koyun, onun üzerine poşe yumurtayı ve sarımsaklı yoğurdu dökün kızdırılmış pul biberli tereyağ dökün, maydanozla süsleyin ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Ispanakları isteyen beşamel sosla karıştırabilir.
* Ispanak pişerken kaşar rendesi karıştırabilirsiniz.
* Poşe yumurta çılbır şeklinde pişirilir.
* Ekmeği ısıtırken fazla kurutmayın.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt tercih edilir.
*Beşamel Sos Yapımı: Teflon bir tavada yağ ve un iyice kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt ilave edilir. Devamlı karıştırarak kıvamı koyulaştığı zaman beşamel sos hazırlanır. Tuz ve karabiber ilave ediniz
YETENEKLİ OLAN KİŞİ, DÜNYADA DİLSİZ DEĞİLDİR.
Sofra Yemek Tarifleri
Post Top Ad
Responsive Ads Here
2 Mayıs 2013 Perşembe
Anasayfa
çılbır
ekmek
ıspanaklı çılbır
ıspanalı çılbır tarifi
şılbır tarifi
tarifi
Ispanakli Çilbir Tarifi
Ispanakli Çilbir Tarifi
Etiketler
# çılbır
# ekmek
# ıspanaklı çılbır
# ıspanalı çılbır tarifi
# şılbır tarifi
# tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
tarifi
Etiketler:
çılbır,
ekmek,
ıspanaklı çılbır,
ıspanalı çılbır tarifi,
şılbır tarifi,
tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder