Bol tereyağlı, mis gibi bir su böreği olsa da yesek ama su böreği çok zor iş diyen çalışan bayanlara sesleniyorum az sonra vereceğim tarifle basit ama leziz bir su böreği yapabilirsiniz...
Hazır Yufkadan Su Böreği
Malzemeler
5 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ veya tercihen eritilmiş tereyağı250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş
kaşar peyniri
1 demet kıyılmış maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ veya tercihen eritilmiş tereyağı250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş
kaşar peyniri
1 demet kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Bir adet yufkayı yağlanmış çukur bir fırın kabınayerleştirip, kenarlarını kaptan sarkıtın. Ayrı bir yerde yumurta, süt vesıvıyağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayıp, yumurtalısütlü karışıma katın. Bu karışımın yarısını, çukur kaptaki yufkanın üzerinedökün. Ortasına harmanlanmış beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozu boşaltın.Üzerine, kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufkaparçalarını üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızaranadek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sizlerde bundan böyle Su Böreği Tarifleri ile muhteşem lezzetli yemekler yapabileceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder