MALZEMELER:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kabak rendesi
- 1 kase
- beyaz peynir
- 3 dal taze soğan
- dereotu -maydanoz-taze nane(arzuya göre)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
- tuz-karabiber-pul biber-kuru nane
- Üzeri için :kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Rendelediğimiz kabakların üzerine sırası ile sıvıyağ ,yumurta ,doğranmış dereotu ,taze soğan,beyaz peynir
baharatlar ve un+kabartma tozu karışımı eklenip iyice karıştırılır,yağlayıp unladığımız borcama dökülüp
170 derecede pişirilir.
Pişen mücverin üzerine rende kaşar peyniri serpilip 5 dakika fırında bekletilir. Mücverimiz servise hazır.
Sofra Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder