FIRINDA KABAK MÜCVER - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Mayıs 2013 Çarşamba

FIRINDA KABAK MÜCVER

Bizim evde en çok sevilen sebzelerin başında kabak geliyor. Mücveri  her çeşidi ile yapıyorum ,önceki tarifim için Mücver Tarifi ne bakabilirsiniz.

MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kabak rendesi
  • 1 kase
  • beyaz peynir
  • 3 dal taze soğan
  • dereotu -maydanoz-taze nane(arzuya göre)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
  • tuz-karabiber-pul biber-kuru nane
  • Üzeri için :kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
Rendelediğimiz kabakların üzerine sırası ile sıvıyağ ,yumurta ,doğranmış dereotu ,taze soğan,beyaz peynir
baharatlar ve un+kabartma tozu karışımı eklenip iyice karıştırılır,yağlayıp unladığımız borcama dökülüp
170 derecede pişirilir.
Pişen mücverin üzerine rende kaşar peyniri serpilip 5 dakika fırında bekletilir. Mücverimiz servise hazır.


Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here