Fasulye Turşusu Kavurmasi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Mayıs 2013 Perşembe

Fasulye Turşusu Kavurmasi

Karadeniz yöresi özel yemekleri olarak bilinen Fasulye Turşusu Kavurması yemeği tarifi sizler için paylaşıyoruz.

 Malzemeler:
* 3 tane yemeklik incecik doğranmış kuru soğan
* Büyükçe bir kase fasulye turşusu
* 1 yemek kaşığı domates salçası(isteğe göre)
* 1 /2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
* Bir kase sıcak su
* Tuz, pul biber


 Yapılışı: Öncelikle fasulye turşularını turşu kabından çıkarın suya ıslayın bu şekilde fazla tuzu çıkar. Soğanları büyükçe bir tencerede yağın içinde pembeleşene kadar kavurun, sudan çıkarıp süzdüğünüz fasulyeleri küçük küçük doğrayın soğanlara ilave edin iyice kavurun,üzerini örtecek kadar sıcak su koyun pişmeye bırakın suyunu çekince iyice pişmesini sağlayın,biraz daha kavurun tuzu kontrol edin az ise biraz tuz koyun, pul biber koyun yanında mısır ekmeği ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..



* Fasulye turşusu kavurması Karadeniz Yöresine ait bir yemektir.
* Fasulye kavurması olduğu gibi lahana turşusu kavurması da yapılıyor.
* Turşu tuz ile kurulduğundan fasulyeler su içinde 3-4 saat bekletilirse daha lezzetli oluyor.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Yağ oranı size kalmıştır.
* Turşu kavurmaları Karadeniz de mısır ekmeği ile yenmektedir.
* İsteğe göre salça konulabilir.
* Yine isteğe göre kırmızı, yeşil biber, havuç incecik doğranarak konulabilir.


DOĞARKEN NEDEN AĞLADIĞIMIZI ÖLÜRKEN ANLARIZ

Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here