Ev Tarhanası Yapılışı - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

26 Mayıs 2013 Pazar

Ev Tarhanası Yapılışı

Ev tarhanası çorbası evde kolay tarifi ile sende yapabileceksin.
Malzemeler



  •  2 kilo yoğurt

  • 2 kilo kırmızı biber 

  • 3 soğan 

  • 1 kase haşlanmış nohut 

  • alabildiği kadar un 

  • tuz,

  • pulbiber,

  • karabiber,

  • toz kırmızı biber 

  • 1 demet taze nane 

  • 1 demet maydanoz 

  • 1 çorba kasesi domates püresi 

Yapılışı 
Kırmızı biber ve nohutu robottan geçirin. Soğanları çok ince doğrayıp, yağ eklemeden teflon tavada pişirin. Maydanoz ve naneyi doğrayın. Tüm malzemeleri büyük bir hamur yoğurma kabının içerisine alın. Üzerine yeterince un ekleyip yoğurun. Yaklaşık 6-8 kilo arası un gidiyor. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp 7-8 gün bekletin. Her gün elinizi unlayıp hamuru yoğurun. Tarhanayı döküceğiniz gün sabah erken başlayın. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp temiz bezlerin üzerine koyun. Hafif kurumaya başlayınca hamurları ikiye bölün. Daha sonra bez üzerinde elinizle ufalayarak küçültmeye çalışın. Tel süzgeçten geçirip fazla üst üste gelmeyecek şekilde bezlere serin. Kuruduktan sonra kavanozlara kaldırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages