- 2 kilo yoğurt
- 2 kilo kırmızı biber
- 3 soğan
- 1 kase haşlanmış nohut
- alabildiği kadar un
- tuz,
- pulbiber,
- karabiber,
- toz kırmızı biber
- 1 demet taze nane
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kasesi domates püresi
Yapılışı
Kırmızı biber ve nohutu robottan geçirin. Soğanları çok ince doğrayıp, yağ eklemeden teflon tavada pişirin. Maydanoz ve naneyi doğrayın. Tüm malzemeleri büyük bir hamur yoğurma kabının içerisine alın. Üzerine yeterince un ekleyip yoğurun. Yaklaşık 6-8 kilo arası un gidiyor. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp 7-8 gün bekletin. Her gün elinizi unlayıp hamuru yoğurun. Tarhanayı döküceğiniz gün sabah erken başlayın. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp temiz bezlerin üzerine koyun. Hafif kurumaya başlayınca hamurları ikiye bölün. Daha sonra bez üzerinde elinizle ufalayarak küçültmeye çalışın. Tel süzgeçten geçirip fazla üst üste gelmeyecek şekilde bezlere serin. Kuruduktan sonra kavanozlara kaldırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder