Ebem Köftesi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Ebem Köftesi Tarifi

Ebem Köftesi uşak yöresine özel bir yemek çeşidir. İşte size harika bir yemek tarifi ile karşınızdayız.


Uşak'ın yöresel tatlarından Ebem Köftesi tarifi, Mutfağım programında...


Malzemeler:1 kilo dana kıyma
400 gram un
5 adet soğan
1 bağ maydanoz
1 paket karbonat
2 tatlı kaşığı karabiber
2 bardak sıvı yağ

Yapılışı:1kilo dana kıymanın üzerine 2 yumurta kırılır ve yemeklik doğranan 5 soğan katılır. Üzerine ince doğranan 1 bir bağ maydanoz, 1 paket karbonat, 2 tatlı kaşığı karabiber serpilir. Malzemelerle karışan kıyma 400 gram un eklenerek yoğurulur. Yoğurulan köfte harcından bezeler koparılarak unla yuvarlanır. Masaya serpilen unda köfte harcı merdane ile incecik açılır. Açılan köfte harçları önce ısıtılan yağsız tavada çevirilerek kızartılır daha sonra da yağda kızartılarak servis tabağında üst üste dizilir.


Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here