Dalyan Köfte Tarifleri - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Mayıs 2013 Pazar

Dalyan Köfte Tarifleri

Bugün de sizlere lezzetli dalyan köfte tarifi vermek istiyorum…

Dalyan Köfte yapmak için gerekli malzemeler:

Yarım kilo köftelik az yağlı dana kıyma

1 dilim ufalanmış ekmek içi

1 orta boy kuru soğan

1 yumurta

1,5 çay kaşığı kimyon

Tuz – karabiber



İç malzemesi:

2 katı haşlanmış yumurta

2 çorba kaşığı küp küp kesilmiş havuç

2 çorba kaşığı bezelye içi

2 çorba kaşığı küp küp kesilmiş patates



Dalyan Köfte nasıl yapılır? – Dalyan köfte yapılışı:

Soğanı rendeleyin.

Derin bir kapta kıymayı, ekmek içini soğanı, yumurtayı, tuz – karabiber ve kimyon da ekleyerek iyice yoğurun.

Sebzeleri bir kaçerolada (yandaki resimde, cezveden az daha büyük tencereden küçüktür) yumuşayıncaya kadar haşlayın.   

(Üşenirseniz hazır garnitürlerden de kullanabilirsiniz ama tabii ki en sağlıksı evde yapılanı).

Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun.

Yağlı kağıda kıymayı dikdörtgen şekilde ve bir parmak kalınlığında yayın, elinizle bastırarak düzeltin.

Yumurtaları ortasına dizin.

Sebzeleri de ekleyip kıymayı düzgün bir rulo halinde sarın.

Fırın tepsisine ruloyu yerleştirin ve üzerine biraz sıvıyağ sürün.

Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.

Dalyan Köftenin yanında patates püresi de sunabilirsiniz.


Kolay Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here