Çilekli Crumble Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Mayıs 2013 Salı

Çilekli Crumble Tarifi

Merhaba, Mis kokulu çilekler tezgahlarda yerini aldı ancak zaman dar. Çilekler bize veda etmeden çilekli tatlılar soframızın baş tacı yapmayı ihmal etmemeliyiz...

Nasıl diyenlere kolayca hazırlanan ve pişen mis kokulu bir tarif vererek yardımcı olmaya çalışayım en iyisi :)))


Sevgiler, görüşmek üzere


Çilekli Crumble
 

Malzemeler

Üzeri için


1+1/4 su bardağı (180 gr) un

1/3 su bardağı (80 gr) şeker

1/2 su bardağı esmer şeker (90gr)

120 gr tereyağ (soğuk)

1/4 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı vanilya özü


 

Meyveli kısım için

 

750 gr çilek

Yarım limonun suyu

2 çorba kaşığı (30 gr) şeker

2 çorba kaşığı (20 gr) mısırnişastası


 

Yapılışı

*Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın
*Derin bir kaba unu, şekeri ve tuzu koyup karıştırın

*Buzdolabından çıkardığınız tereyağını minik parçalara kesin ve unlu karışıma ekleyin

*Vanilya özünü ekleyin

*Parmak uçlarınızı kullanarak veya bir mikser yardımıyla ufalanmış ekmek kırıntısı görünümü alana dek unlu karışımı ve tereyağını karıştırın (Crumble için arzu edilen hamur ufalanmış görünümlüdür. Hamur bu kıvama geldikten sonra karıştırmayı bırakın)

*Hazırladığınız hamurun bulunduğu kabın üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin

*Bu esnada çilekleri yıkayıp iyice kuruttuktan sonra dörde bölün ve derin bir kaba koyun

*Çileklerin üzerine yarım limonun suyunu, şekeri ve mısır nişastasını ekleyerek karıştırın

*Kullanacağınız fırın kabının tabanına çilekleri yayın üzerine hamuru serpin

*Üzeri kahverengileşinceye ve alttaki çilekler eriyip hafif hafif  fokurdayana kadar 35-40 dakika pişirin.



 



 



    Sizlerde bundan böyle Tatlı Tarifleri ile muhteşem lezzetli çilekli tatlılar yapabileceksiniz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Post Bottom Ad

    Responsive Ads Here