Çikolatalı Kurabiye Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Mayıs 2013 Perşembe

Çikolatalı Kurabiye Tarifi


Bu kurabiyeleri geçen sene arkadaşıma gittiğimde yemiştim ,tarifini alıp nihayet yaptım.Çok güzel oldular.

MALZEMELER:

5 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
10 kahve fincanı un
3 kahve fincanı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 paket  kabartmatozu
1 yumurta (sarısı içine beyazı üstüne)
3 yemek kaşığı kadar damla çikolata

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki margarin , sıvıyağ ,un ,pudraşekeri ,vanilya, kabartmatozu ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın.Hepsini bir güzel yoğurun.Kulak memesi kıvamı dediğimiz ele yapışmayan bir hamur yapın.Daha sonra hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle yuvarlayın önce yumurta beyazına sonra çikolataya batırıp margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ben çikolataya batırmadan elimle dizdim.180 derecede önceden biraz ısıtılmış fırında pişirin.Hafif pembeleşmesi yeterli 20-25 dakikada pişiyor.Benim ölçülerimle 30 adet kurabiye çıktı.
Afiyetolsun.

Özel Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here