Cacikli Arap Köftesi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Cacikli Arap Köftesi

Gaziantep cacıklı arap köftesi tarifi için hazrımısınız bayanlar işte geliyor hızlı tarifler olarak sizlerle.



Gaziantep'in yöresel tatlarından Cacıklı Arap Köftesi tarifi, Mutfağım programından...



Malzemeler:1 kg süzme yoğurt
250 gr kıyma
2 demet ıspanak
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
3 tatlı kaşığı toz biber veya biber salçası
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç un

Yapılışı:1 su bardağı ince bulgur, 1 adet küçük küçük doğranmış soğan, 3 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta ile 250 gr kıyma; 1 avuç un eklenerek iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Hazırlanan köfteler buharda haşlanır sonra da sıvı yağda kızartılır. 2 demet ıspanaka tuzla ovulur. 1 kg süzme yoğurt, 4 diş ezilmiş sarımsakla karıştırılır ve ıspanaklar eklenip harmanlanır. Pişirilen köfteler yoğurdun üzerine yerleştirilir. 1 tatlı kaşığı pul biber tereyağında kızdırılır ve yemeğin üzerine dökülür.


Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here