Bitlis Gozbez Tatlı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Mayıs 2013 Pazar

Bitlis Gozbez Tatlı Tarifi

Bitlis'in yöresel tatlarından Gozbez tarifi yemeği sizlere özel sitemizde sunuyoruz.


Malzemeler:2 ½ su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un

Yapılışı:4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile eritilir. Yağı tamamen çekene kadar un eklenir. Un pembeleşip tekrar yağı salana kadar kavrulur. Kavrulan un çekilmiş cevizlerle biraz daha kavrulur. 2 buçuk su bardağı üzüm pekmezi ilave edilen helva biraz daha çevrilip ıslatılmış servis tepsisine dökülür. Kaşığın tersiyle bastırılarak tepsiye yayılıp üzeri düzleştirilir. Helva 1’er porsiyonluk dilimlere ayrılır ve her dilimin üzerine ceviz yerleştirilir.

Gozbez servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here