Bazlama - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Bazlama

HAFTANIN YEMEKLERİ-282

Herkese merhaba,

Geçen gün markette bazlama gördüm. Markasını hatırlamıyorum ama yumuşacık görünüyordu. Bu görüntü beni çocukluğuma anneannemin yaptığı bazlamalara götürdü. O yüzden bu günün tarifi bazlama... 




Sevgiler, görüşmek üzere


Bazlama

Malzemeler

1 kg un

Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker

Yaklaşık yarım lt su 
Tuz

Yapılışı

Önce mayayı bir kasede 1 tatlı kaşığı şeker ile  karıştırarak, ılık su ile ıslatın. Bu karışımı una ekleyip, tuzunu atın ve yavaş yavaş suyunu ekleyerek, kulak memesinden yumuşak olacak şekilde yoğurun.  Üzerini örterek ılık bir yerde hamur bir kat artana kadar mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve sofra bezinin üzerine konularak üzerini örtün (örtmezseniz üzeri kurur ve mayalanmaz)


10 dakika sofra mayasının gelmesi beklenir.
Daha sonra elle ya da oklava ile yarım santim kalınlığında açın. Açarken oklava kullanabilir yada elinizi kullanabilirsiniz.
Püf Noktası: Şimdi bu aşama önemli; hepsini açmıyoruz teker teker pişireceğiz. Diğerleri üzeri örtük şekilde mayalanmaya devam edecek. Bir tanesini açıyoruz, tavaya alıyoruz 1-2 dakika sonra alt üst ediyoruz, aynı şekilde 1-2 dakika sonra tekrar çeviriyoruz. İşte ondan sonra kabarmaya başlıyor. Yani bir tarafını bir kerede değil alt-üst ederek iki seferde pişiriyoruz ki iyice kabarsın arası açılsın. Bir tanesi pişerken diğerini açıyoruz, teker teker... 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here