Baturma Yemek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Mayıs 2013 Pazar

Baturma Yemek Tarifi

Malatya'nın yöresel tatlarından Baturma tarifi Mutfağım programında izlemisinizdir mutlak işte size tarifi.


Malzemeler:Asma yaprağı
1 kase pilavlık bulgur
1 kase kuru biber ve kuru domates
1 yemek kaşığı erik ekşisi
5 adet taze soğan
4 adet çarliston biber
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ tencereye koyulur. 1 adet yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. Pembeleşen soğanlara 2 yemek kaşığı biber salçası ve 2 yemek kaşığı domates salçası, kuru biberler ve domatesler eklenir.  Salça kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra 1 kase pilavlık bulgur katılır. Bulgurun üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su dökülür, 1 çay kaşığı tuz ve  1 yemek akşığı erik ekşisi ilave edilir. Pilav suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.

Yemeğin salatası için; taze soğanlar, 1 demet maydanoz, 4 adet çarliston biber ve domatesler küçük küçük doğranıp birleştirilir. Salataya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı da karabiber ve yarım limonun suyu eklenir. Pişen pilav servis tabağına alınır. Pilavın üzeri salata ile kaplanır.



Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages