Balbadem Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Balbadem Tatlisi Tarifi

Uşak'ın yöresel tatlarından Balbadem Tatlısı tarifi ile hamurişi sevenler için mutla öğrenilmesi gereken bir tarif sizlerle.




Malzemeler:1 bardak şeker
1 kase irmik
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket karbonat
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:3 bardak şeker
3 bardak su

Yapılışı:Tatlının yapımına 2 yumurta kırarak başlanır. Yumurtaların üzerine 1 bardak şeker eklenir. Yarım paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ katılarak malzemeler karıştırılır. Birer paket vanilya ve karbonat eklenen malzemeler güzelce yoğurulur. 3 bardak şeker 3 bardak su ile kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğutulur. Yoğurularak istenen kıvama gelen tatlı harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak parmak şekli verilip, 1 kase irmiğin içinde yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolunca tatlımız fırında pişirilir. Mis gibi pişen tatlımız fırından çıkartılır ve henüz sıcakken soğutulan şerbet üzerine dökülür.

Balbadem tatlısı sunuma hazırdır.


Bal Badem Tatlısı Tarifi 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here