Bol limonlu ve karabiberli et haşlama iyi gider.Yanına da pilav ve salatayla menü tamam bizde..:)))
Facebook ta sayfa sahipleri sorarlar ya"akşama sizde ne lezzetler "var diye..:))
Buradan da ben soruyorum akşama sizde menü ne ?
- 500 gr iri parçalar halinde et ( ben kemiksiz kuzu eti kullandım ama kemikli veya dana etide kullanılabilir)
- 2 patates
- 2 havuç
- 1 orata boy soğan
- 1 küçük limonun suyu
- 2 yumurta sarısı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- Tuz ve karabiber
- Üzeri için isteğe göre maydanoz
- Sıcak su
Hazırlanışı :
- İri parçalar halindeki etimizi çok az sıvıyağ koyduğumuz ve çok iyi kızdırdığımız düdüklü veya normal tencerede arkalı önlü birkaç dakika mühürlüyoruz
- Kızaran etin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su döküyoruz.( Et kemikli ise tencere çok fazla yer alacağından sıcak su ilave ederken üzerini geçene kadar değilde göz kararı bir miktar dökmek yeterli)
- Sıcak su ilave eti bir süre pişiriyoruz.Et yumuşamaya yakınken bütün halde soğanı,iri parçalar halinde böldüğümüz patatesi ve havucu,tuzunu,karabiberinide ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Sebzeler piştikten sonra soğanı bütün halde içinden çıkartıyoruz kullanmıyoruz ama isteğe göre kalabilir,parçalayıp haşlamanın içindede bırakılabilir.
- Ayrı bir kapta unu,limon suyunu ve yumurta sarılarını birkaç kaşık suyla çırpıyoruz.
- Çırptığımız karışıma haşlamanın suyundan azar azar ilave edip karıştırıyoruz ve haşlamanın içine yavaşça döküp karıştırıyoruz.
- Birkaç taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
- Servis edeceğimiz zaman isteğe göre üzerine maydanoz ve karabiber serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder