Bu otun saplarıda haşlanıp yeniyor ama ben sevmediğim için saplarını kullanmıyorum.
Ayrıca yapraklarını hiç parçalamadan bütün halde ve mümkün olduğun az haşlıyorum hem lezzetini kaybetmesin hemde fotoğrafta daha belirgin görünsün diye..
Bana otların"nasıl bu kadar yeşil kaldığını"soran arkadaşlar oldu.
Dikkat edilmesi gereken otları fazla haşlamamak ve kapağı açık olarak haşlamak ve yine yumuşadığında soğuk suyun içinde birkaç dakika bekletmek gerekiyor.
Ayrıca zeytinyağ ve limon suyu ilave edip karıştırıp bekleyebilir ama tuzunu servis etmeden hemen önce eklenirse bu yeşil rengini daha uzıun süre korur.:)
Gelincik otuna gelince aslında biz kapurcak deriz ama daha çok gelincik otu olarak biliniyor.
Çok lezzetli bi ot ve bol soğanlı kavurup,üzerine sarımsaklı yoğurtla yemeye doyamadığım bir lezzet Ayrıca yemeği,böreği ve salatasıda yapılıyor.
Şu ara pazarda bol bol var ama tabi buralarda böyle..:) Biz egeliler bu yönden şanslıyız galiba her çeşit ot bol bol satılılıyor hatta bazen kendim bile topluyorum.:)
Neyseee,uzun lafın kısası eğer pazarda rastlarsanız mutlaka bir kez olsun alın ve deneyin bu nefiss otu..:))
Hardal Otu Salatası İçin Malzemeler :
- 1 demet hardal otu
- 2 diş sarımsak
- Limon suyu
- Zeytinyağ
- Tuz
- Hardallar kalın olan saplarından kopartılır ve bol suda yıkanır.
- Kaynayan tuzlu suya bırakılır ve kapağı açık olarak haşlanır.
- Haşlanan hardal otu soğuk su dolu bir kaba alınır ve birkaç dakika bekletildikten sonra süzülür.
- Süzülen otun üzerine zeytinyağ,limon suyu ,ezilmiş sarımsak ve tuzuda serpildikten sonra karıştırılır ve servis edilir.
Gelincik Otu Kavurmasu İçin Malzemeler:
- Yarım kilo gelincik otu
- 1 Orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- Tuz ve Karabiber
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
- Gelincik otu eğer çok tazeyse saplarıyla birlikte bol suda yıkanır ve süzülür.
- Soğan minin minik doğranır ve yağda kavrulur.
- Kavrurulan soğana gelincik otu ilave edilip kısık ateşte,kapağı kapalı olarak kendi suyunu salıp,çekene kadar pişirilir.
- Suyunu çeken otun üzerine sarımsak rendelenir ve kapağı açık olarak 5 dakika kavrulur.
- Kavrulduktan sonra ılımaya bırakılır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder