Tabii bunda şu ara diyette olmamın etkiside büyük..:)Bu kadarmı canı çeker insanın.:)Çekiyor işte ama bir süre ancak böyle uzaktan bakışırız cheesecakeyle..:)
Tarifi daha önce paylaştığım Böğürtlen soslu cheesecake tarifiyle aynı,tek farkı silikon kaplarda pişirdim.:)))
Ayrıca buraya tıkladıktan sonra açılan sayfayı beğenirseniz beni facebook'tada takip edebilirsiniz.
Malzemeler :
- 1 pk burçak bisküvi
- 50 gr tereyağ
- 300 gr labne
- 100 gr krema
- 2 yumurta( eğer tam ölçü yapılıcaksa 3 yumurta )
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 pk vanilya
1 su bardağı böğürtlen ve 3 yemek kaşığı şekeri( şeker miktarı isteğe göre arttırılabilir) 1 silme yemek kaşığı nişastayı ve yarım su bardağı suyu muhallebi yapar gibi karıştırarak pişirin.Sonra blendırdan geçirip kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı :
- Biskivileri toz haline getirdikten sonra erimiş tereyağınla birlikte yoğurur gibi karıştırın ve silikon kalıplara 1 veya 2 şer yemek kaşığı paylaştırın ve buzdolabında bekletin.
- Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Labnesinide ilave edip çırpmaya devam edin..Ununu ve vanilyasınıda serpip tekrar çırpın.En son yine oda sıcaklığındaki kremasınıda döküp çırptıktan sonra pişerken çatlamaması için karışımın olduğu kabı içindeki hava kabarcıklarının çıkması ve patlaması için tezgaha sertçe dört veya beş kez vurun ve çıkan kabarcıkalrı elinizle paylatın.
- Karışımı dolaptan çıkardığımız kalıpların içine paylaştırın.
- Önceden ısınmış fırında 160 derecede pişirin.Yine çatlamaması için fırının içine ısıya dayanaklı küçük bir kap dolusu sıcak su koyun ve fırını pişene kadar açıp kapatmayın.
- Ben 40 dakika pişirdim ama bu fırına göre değişir.Üzeri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin ve soğuyana kadar fırının içinde bekletin.
- Soğuyan kek fırından çıkarıldıktan sonra dolapta en az 6 saat veya 1 gece dolapta bekletin.
- Servis etmeden nce üzrlerine sosdan d yemk kaşığı dököbilirsiniz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder