Sofra yemek tariflerimizden bu güne özel ayva tatlısı tarifi ile güzel bir paylaşım sizleri bekliyor.
Kış aylarının vazgeçilmez tarifleri arasında ayva tatlısı tarifi için hazırmıyız. Ayva tatlısı mevsiminde yetişen ayvalardan yapıldığında oldukça lezzetli oluyor.
İşte yapımı oldukça pratik olan ayva tatlısı tarifimiz…
Ayva tatlısı malzemeler
5 adet orta boy ayva
1 buçuk su bardağı toz şeker
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 çay bardağı su
Verdiğimiz ayva tatlısı adımlarına uyarsanız kısa süre içerisinde lezzetli ayva tatlısını yapabileceksiniz. İşte tadı damağınızdan asla düşmeyecek ayva tatlısı tarifimiz…
Ayva elma ve armut meyveleri ailesinde yer almaktadır.
A vitamini, lif ve demir açısından oldukça zengin olan ayva, yüksek miktarda tanin içermesi sebebiyle ağızda garip bir tat bırakır. Bu nedenle genelde komposto ve tatlı yapımında kullanılır.
Ayva yaparken renginin kırmızı olmasını sağlamak ve tadının lezzetli olması için bir takım püf noktalara dikkat etmek gerekir.
Ayva tatlısı yapmanın püf noktaları
1- Ayva tatlısı yaparken ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın. Daha sonra ayva tatlısı tarifini uygularken, ayvalarınızı kaynatırken içerisine çekirdeklerini ekleyin. Bu çekirdekler ayva tatlınızın daha lezzetli ve kırmızı bir renk almasını sağlayacaktır.
2- Ayvalarınızı limon ile ovmak, ayvalarınızın kararmasını ve ayva tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder