17 Kasım 2014 Pazartesi

ETİMEKLİ PROFİTEROL TARİFİM ve YAPILIŞI

ETİMEKLİ PROFİTEROL tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ETİMEKLİ PROFİTEROL nasıl yapılır anlatacağım.






















    • ETİMEKLİ PROFİTEROL


      Orijinal Profiterolün tadını aratmayacak hatta birçok yerde yediğimiz Profiterollerden daha lezzetli bir tariftir. Denediğinizde 10 numara diyeceğiniz pratik bir Profiterol tarifidir.


            

      ·         MALZEMELER:

      ·         1 paket tuzsuz Etimek

      ·         1 litre süt

      ·         1 su toz şeker

      ·         1 su bardağı un

      ·         1 poşet sade toz krem şanti

      ·         ÜZERİ İÇİN:

      ·         Çikolata sosu ( Ben Dr.Oetker' in Bitter çikolata sosunu kullanıyorum.)

      ·         YAPILIŞI:

      ·          Bir tencereye süt,şeker ve unu alalım.

      ·          Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında göz göz olana değin pişirelim.  Pişen muhallebiyi mikserle güzelce çırpalım,akıcı bir krema olsun.

      ·          Ilınan muhallebinin içine 1 poşet toz krem şantiyi, ekleyelim ve mikserle  iyice çırpalım.

      ·          İçine Etimekleri çok da minik olmayan parçalar halinde ekleyelim ve  kaşıkla karıştıralım.

      ·          Bu karışımı ister cuplara ister çukur bir kaseye alalım.

      ·          Çikolata sosunu pişirip ılındığında tatlımızın üzerine dökelim.

      ·          Tatlımızı aynı profiterol gibi top top koyabilirsiniz,üzerine çikolata sosunu  bolca dökünüz


      ·          NOT:Tatlınızı akşamdan yapmanızı öneririm fakat çikolata sosunu  dökmeyiniz.Servis esnasında dökerseniz daha akışkan ve şık  olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder