İftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti narlı armut tatlı tarifimiz. Gerekli malzemeler:
6 adet kabukları soyulmuş,ikiye bölünmüş ve çekirdek yatakları çıkartılmış armut
-2 su bardağı şeker
-6 adet karanfil
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 çay bardağı nar
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çorba kaşığı şeker
-4 su bardağı su
Tarifi:
Armutları yassı bir tencereye dizip,üstüne 2 su bardağı şeker,6 adet karanfil ve 4 su bardağı su koyup,armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Armutları (şerbeti ile birlikte) servis tabağına dizin ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakın.Başka bir kapda ceviz,nar,
tarçın ve 1 çorba kaşığı şekeri karıştırın ve armutların ortalarına doldurun.Narlı armut tatlısını buzdolabında 1 saat beklettikden sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder