27 Haziran 2014 Cuma

Kars Pilav Tarifi Doyurucu İftar Menüsü

type='html'>2 kase pirinç-150 gr tereyağ-2 adet kabukları soyulmuş,halka kesilmiş patates-1 çay bardağı kuru üzüm-tuz-karabiber-1 tatlı kaşığı tereyağ


Tereyağın yarısını teflon bir tavaya koyup patatesleri önlü arkalı 10 dakika kavurun.
Başka bir kapda pirici az tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve suyunu süzün.Pirinçleri patatesleri üzerine boşaltın ve üzerlerine geri kalan tereyağ,tuz ve karabiber koyup patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.(Bu pilavın özelliği,hiç su konmadan pişmesidir.Pilav patateslerin buharıyla pişecektir) Pilav pişince servis tabağına ters çevirin ve üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağında kavrulmuş kuru üzümleri serpiştirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder