26 Haziran 2014 Perşembe

İftar Menüsü Şekerpare Tarifimiz 2014

Ramazan oruç ve iftar menüsü için en güzel tatlı şekarpare tarifimiz sizler için paylaşıyoruz.

MALZEMELERİ :
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/2 paket margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
un

sekerpare

Şurup Malzemesi :
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su



HAZIRLANIŞI :
Margarini eritin, yumurtayı şekerle kanştırıp yağları ilave edin. Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp , elinizin içinde yassıltın, içine dövülmüş ceviz koyup kapatn. Tepsiye dizip 170 derece ısılı fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün. Soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder