Elmalı kafes Turta Tarifi İftar Menüsü 2014 sizler için paylaşıyoruz.
1 PAKET MARGARİN (ODA ISISINDA)
-2 YUMURTA
-1 BARDAK PUDRA ŞEKERİ
-1 PAKET KABARTMA TOZU
-1 PAKET VANİLYA
-ALDIĞI KADAR UN
-4-5 ADET ELMA
-1 BARDAĞA YAKIN ŞEKER
-CEVİZ VE TARÇIN
MARGARİN, YUMURTA VE ŞEKERİ KARIŞTIRIYORUZ ÜZERİNE ALDIĞI KADAR UN , KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLİYORUZ YUMUŞAK BİR HAMUR OLACAK
ELMALARIMIZI SOYARAK RENDELİYORUZ ÜZERİNE ŞEKERİMİZİ DÖKÜP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ CEVİZ VE TARÇINI EKLİYORUZ
YAPTIĞIMIZ HAMURDAN KÜÇÜK PARÇALAR ALARAK MİNİK ALÜMİNYUM TART KALIPLARINA BASTIRARAK KOYUYORUZ İÇİNE YAPTIĞIMIZ İÇTEN KOYUYORUZ ÜZERİNİ HAMURLARLA ŞEKİL VEREREK SÜSLÜYORUZ ORTA ISILI FIRINDA PİŞİRİYORUZ SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ ELİYORUZ BEN KALIPLARI YAĞLAMIYORUM ZATEN YAĞLI BİR HAMUR OLDUĞU İÇİN YAPIŞMIYOR AMA ARZU EDEN YAĞLAYABİLİR
YAPANLARIN ELLERİNE SAĞLIK YİYENLERE AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder