22 Mart 2014 Cumartesi

Yemekteyiz Etli Taze Patates Tarifi Müthiş Lezzet

PATATESLERİ soyup tencereye alın. Üzerine et, yemeklik doğranmış soğan, üçe bölünmüş sivri biber, tereyağı, sarmısak ve salçaları ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon serpin. İyice harmanladıktan sonra bir çay bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 35-40 dakika pişirip servis yapın.

Yorumdan alıntıdır.
Cok pratik ben bunu genelde önce etleri kendi suyunu salana kadar kavurup snra hepsini tek tek tencereye koyup kapağını kapiyom


Malzemeler

1 kg küçük boy taze patates
300 gram kuşbaşı kuzu ya da dana eti
1 adet orta boy soğan
4-5 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber

Etli Taze Patates Yapılışı
PATATESLERİ soyup tencereye alın. Üzerine et, yemeklik doğranmış soğan, üçe bölünmüş sivri biber, tereyağı, sarmısak ve salçaları ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon serpin. İyice harmanladıktan sonra bir çay bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 35-40 dakika pişirip servis yapın.


Yorumdan alıntıdır.
Cok pratik ben bunu genelde önce etleri kendi suyunu salana kadar kavurup snra hepsini tek tek tencereye koyup kapağını kapiyom

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder