Nefis Bir Lezzet Garnitürlü Patates Yuvası Nasıl Yapılır.
6 adet için;
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 dal ince doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
250 gr garnitür (bezelye, havuç, patates)
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesler tencereye alınarark haşlanır. Haşlanan patatesleri soyulup bir kaba alınarak üzerine sıvıvyağ, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi eklenir ve karıştırılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak el ile ortası hafif çukur olacak şekilde açılır. Bütün patateser bu şekilde hazırlanır. Patates boyutlarını isterseniz daha küçük de yapabilirsiniz. Garnitür suda yıkanıp süzülür (hazır konserve için) Kayık şeklini verdiğiniz patateslerin içerisine doldurulur.
Yoğurda sarımsak rendelenip karıştırılır. Sıvı yağ ısıtılıp 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip ocaktan alınır. Garnitürlerin üzerine önce resimdeki gibi yoğurt, ardından da pul biberli yağı hafifçe gezdirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder