14 Ekim 2013 Pazartesi

Zeytinyagli Patlican Dolmasi Tarifi

zeytinyağlı patlıcan dolması


MALZEMELER : 

  • 1 kg. patlıcan, 
  • 1/2 kg. pirinç,
  • 2 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 3 adet soğan,
  • 1’er çorba kaşığı kuş üzümü ve çam fıstığı, şeker, 
  • 1 tatlı kaşığı tuz, domates, 
  • maydanoz.


ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI HAZIRLANIŞI : 
Patlıcanlar alaca soyulur. İste­nilirse soyulmaz. Sapları çıkarılır ve ikiye bölünürler. Kesilen yerlerden oyacakla iç­leri çıkarılır (oyulur). Dip taraflarında bir taban bırakılır.
Hazırlanan iç soğuyunca patlıcanlar sıkı olmamak üzere doldurulur. Bir domates­ten muntazam kapaklar yapılır. Tencereye yerleştirilmeden tencerenin tabanına nane ve maydanoz yayılır. Bu şekilde yeme­ğin dibi tutmaz ve lezzetli olur. Tencere­ye konan patlıcanlara tuz ve domates suyu ilâve edilerek orta ısıda bir ocakta pişi­rilir. Üzerine maydanoz serpilerek servisi yapılır. Patlıcanlar arasına limon dilim­leri konur.

Patlıcan ve biber dolmalarında doma­tes ve maydanoz bol olmalıdır.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder