14 Ekim 2013 Pazartesi

Zeytinyagli Lahana Sarmasi Tarifi

zeytinyağlı lahana sarması
MALZEMELER : 

  • Orta boy bir lahana, 
  • 1 kahve kaşığı karabiber, 
  • 500 gr. pirinç, 
  • 2 adet büyükçe soğan, 
  • 2 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 1 tatlı kaşığı şeker, 
  • 1'er çorba kaşığı fıstık, kuş üzümü, salça (veya domates), 
  •  bir demet maydanoz.


ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI HAZIRLANIŞI : 
Bir adet orta büyüklükte lahana alınır. Dolma olabilecek yaprakları ay­rılır. Yumuşayıncaya kadar kaynar suda haşlanır. Lahana yaprakları sudan alına­rak soğutulur. Verilen malzemelerle hazır­lanan içle istenilen boyda lahanalar sarılır. Pişirme kabının dibine bir lahana yaprağı serilir. Sarılan sarmalar yerleştirilir. Üstü­ne çıkacak kadar su konulur, pişirilir, di­ğer zeytinyağlı dolmalar gibi servis yapılır.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder