14 Ekim 2013 Pazartesi

Sehriyeli Tas Corbasi Tarifi

tel şehriyeli tas çorbası


MALZEMELER : 

  • 1 baş soğan, 
  • 2 kereviz yaprağı, 
  • 1 adet havuç, 
  • 1 çorba kaşığı margarin, 
  • 7 bardak baharatlanmış sığır eti suyu,
  •  tuz ve karabiber, 
  • 1 çay bardağı tel şehriye.



ŞEHRİYELİ TAS ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Geniş bir tavada margarini eritiniz. Soguk kerevizi ilave edip renkleri dönünceye kadar kavu­runuz. Havuçları ilave ediniz. Tavanın ağzını kapayıp, kısa bir süre daha pişirme işlemine devam edi­niz. Et suyunu karıştırarak, tavaya dökünüz ve isteğe göre tuzlayıp, biberleyiniz. Arada bir karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriniz. Havuçlar yumuşayın­ca tavayı ocaktan indiriniz.

Tavadaki malzemenin soğumasını bekleyiniz ve sonra mikserde veya süzgeçten geçirerek püre haline gelinceye kadar eziniz. Şayet çorba çok fazla ko­yulaşmış ise biraz et suyu veya su katabilirsiniz. Püre haline gelen çorbayı tekrar tencereye koyunuz, .şehriyesini-ilave edip yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişiriniz. Çorbayı çok sıcak olarak servis ya­pınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder