14 Ekim 2013 Pazartesi

Portfoy veya Cuzdan Usulu Dana Pirzola ve Sote Tarifi

portföy usulü dana pirzola sote



MALZEMELER : 
  • Dana pirzola
  • Tuz, karabiber
  • Tereyağı
  • Dana et suyu konsantresi
  • Beyaz şarap






PORFÖY USULÜ VEYA CÜZDAN USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 
Kalın kesilmiş bir dana pirzolanın kemik tarafından ortasını yarınız ve cep. şeklinde eti kesmiş olunuz. İçini ve dı­şını tuzlayıp karabiber ekiniz. İstediği­niz kıyma dolmalık içi harç ile cebi dol­durunuz. Pirzolayı soğuk suya batırılmış yağ zarına sarınız ve hafif ateşte ızgarada pişiriniz: Arzu ettiğiniz bir sebze garni­türü ile servis yapınız. Etrafını bağlanmış ve tereyağlanmış dana et suyu konsantresi ile çevreleyiniz.

 PORFÖY USULÜ VEYA CÜZDAN USULÜ DANA PİRZOLA SOTESİ HAZIRLANIŞI : 
Yukarıdaki tarifte izah edildiği şe­kilde dana pirzolasını hazırlayınız. Ancak tavada tereyağda pişiriniz. Yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Belirtilen ve­ya gereken sebzeyle garnitür olarak süs­leyiniz. Kendi et suyunu’ beyaz şarap ve bağlanmış dana et suyu konsantresi ile ılıtınız ve bu sosu pirzolaya ilave ediniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder