12 Ekim 2013 Cumartesi

Parmentier Usulu Dana Pirzola Tarifi

parmentiyer dana pirzola


MALZEMELER : 
  • Dana pirzola
  • Tuz, karabiber
  • Tereyağı
  • 2 adet patates
  • Dana et suyu (kendi et suyu)
  • Doğranmış maydanoz




PARMENTIER USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını tuzlayıp karabiber eki­niz. Her iki tarafını tereyağda kavurunuz. Yarı pişmiş hale gelince tavaya 2 adet kuşbaşı parçalara bölünmüş patates ilave ediniz. Hepsini birlikte pişiriniz. Pirzolayı yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Etrafına patatesleri diziniz. Kendi et su­yunu 2 kaşık et suyu konsantresi ile ılı­tınız ve pirzolanın üzerine gezdiriniz ve doğranmış maydanoz serpiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder