11 Ekim 2013 Cuma

Marengo Usulu Pilic Sote Tarifi

marengo usulü piliç sote
MALZEMELER :
  • Piliç
  • Zeytinyağı
  • 1bardak beyaz şarap
  • 1.5 bardak domates sosu
  • Yarım bardak bağ­lanıp koyulaştırılmış dana eti suyu konsantresi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 8 adet mantar
  • 4 adet ufak yumurta
  • 4 adet pavurya
  • 4 adet kalp şeklinde kesilmiş ve tere­yağda kızartılmış ekmek içi parçaları
  • 8 dilim domalan yer mantarı
  • 1 demet doğranmış maydanoz
MARENGO USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici koyu olarak zeytinyağda sote yapınız. Bir bardak beyaz şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp bir buçuk bardak domates sosu ile yarım bardak bağ­lanıp koyulaştırılmış dana eti suyu konsantresi ile ıslatınız. Bir diş rendelenmiş sarmısak ilave edip birkaç saniye haşlayınız ve süzgeçten geçirip sü­zünüz. Sonra pilici servis tabağına yerleştiriniz ve 8 adet mantar (piliçle beraber sote edilmiş ola­rak) ile 4 adet tavada kızartılmış ufak yumurta (veya yalnız yumurta sarısı) ve 4 adet temizlenip hazırlanmış ve balık suyunda haşlanmış olarak pavurya ve 4 adet kalp şeklinde kesilmiş ve tere­yağda kızartılmış ekmek içi parçalarla pilici süs­leyiniz. Yine garnitür olarak pilicin üstüne 8 dilim tereyağda sote edilmiş domalan yer mantarı oturtunuz ve sosu ile kaplayınız. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis yapınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder