12 Ekim 2013 Cumartesi

Livonyen Usulu Pilic Sote Tarifi

livonyen usulü tavuk sote



MALZEMELER : 
  • Piliç
  • Tereyağı
  • Kuzu mantarı
  • 1 kaşık doğranmış yabani sarımsak
  • Ekmek içi




LİVONYEN USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 
Pilici beyaz olarak tereyağda sote yapınız. Üç çeyreği pişmiş duruma gelince 12 kaşık tereyağda sote edilmiş kuzu mantarı ilave ediniz. Piliç sotesi kremalı tarifinde izah edildiği şekilde ılıtıp koyu­laştırıp işlemleri tamamlayınız. Sonra pilici bir ser­vis tabağına yerleştiriniz ve kuzu mantarlarıyla süs­leyiniz. Kendi sosun içine işledikten sonra bir kaşık doğranmış yabani sarmısak ilave ediniz. Yabani sarımsağı daha önce aklayınız (Kaynar suya batırıp çı­karınız). Kuzu mantarların üstüne de 2 kaşık tere­yağda kızartılmış ekmek içi serpiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder