15 Ekim 2013 Salı

Kuru Fasulye Haslama Tarifi

kuru fasulye haşlama
KURU FASULYE HAŞLAMA TARİFİ: 
Ayıkladığınız kuru fasulyeleri yıkayıp derin bir tencereye koyunuz. Üstleri örtülene dek soğuk su ilave edip yavaşça kay­natınız. Köpüğünü alıp tuz ve lezzet verici sebzelerle ağır ateşte haşlayınız. (Soğan, havuç, karanfil, sarımsak, kereviz gibi) Ancak haşlanırken gerdan, incik gibi yağlı parçalar ilave edilir ise fasulyenin çok daha lezzetli olacağı unutulmamalıdır. Bu şekil­de haşlanılan fasulyelere taze beyaz fasul­yeye uygulanan tüm yemek çeşitleri uygu­lanabilir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder