11 Ekim 2013 Cuma

Iskoc Usulu Pilic Sote Tarifi

değişik tavuk sote



MALZEMELER : 
  • Piliç
  • Tereyağı
  • Yarım bardak tatlı şarap
  • 1.5 bardak dana eti konsantresi
  • Yeşil Fasulye
  • Dil füme
  • Domalan yer mantarı


İSKOÇ USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 

Pilici koyu olarak tereyağda sote yapınız. Yarım bardak tatlı şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp bir­buçuk bardak bağlanmış ve koyulaştırılmış dana eti konsantresi ile ıslatınız. Birkaç saniye süreyle kayna­tınız ve 2,5 kaşık tereyağ ile tamamlayınız. Sonra pilici bir servis tabağına yerleştiriniz. Tereyağda ha­zırlanmış yeşil fasulye, uzun ve kalınca dilimlere kesilmiş dil füme ve domalan yer mantarı ve hepsi tatlı şarapta ısıtılmış olarak garnitür diye pilicin et­rafına koyarak süsleyiniz. Kendi sosu ile kaplayıp servis yapınız.
Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder