15 Ekim 2013 Salı

Garniturlu Enginar Gobegi Tarifi

garnitürlü enginar göbeği
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR GÖBEĞİ HAZIRLANIŞI : 
Enginar göbekleri sıcak veya soğuk ye­meklere garnitür olarak kullanılırken, çe­şitli malzemelerle süslenebilir. Süsleme mal­zemelerinin başlıcaları şunlardır: Sıcak ye­mekler için, göbekler kaynar suda haşlanıp sonra ağzı kapalı olarak tereyağı ve ken­di suyuyla pişirilir, son anda donatılır. Başka sebzeler veya diğer malzemeler de kullanılabilir. Ancak enginar dolmaların­da olduğu gibi gratine yapılmazlar. Soğuk yemekler için göbekler sadece kaynar suda haşlanır, süzülür, kurutulur, sonra donatılır. Donatım için jöle edilmiş veya sirke soslu ya da mayonezli sebzeler kul­lanıldığı gibi başka çeşitli karışımlar da kullanılabilir.

Donatılmış enginarları ya oldukları gi­bi, ya da jöle yapıp süsleyerek servis ya­pabilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder