12 Ekim 2013 Cumartesi

Duxelles Dana Pirzolasi Tarifi

duxelles dana pirzola


MALZEMELER : 
  • Dana pirzola
  • Tereyağı
  • 4 kaşık duxelles sosu
  • Dana eti suyu (kendi et suyu)
  • Domatesli dömiglas sosu
  • 1 demet doğranmış maydanoz



DUXELLES DANA PİRZOLASI HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolaları tereyağda sote yapınız. Pişmek üzereyken tavaya 4 kaşık düksel (duxelles) .koyunuz. Hepsini beraber pi­şiriniz. Bu pişirme hafif ateşte birkaç saniye sürecek ve sonra yuvarlak bir ser­vis tabağına yerleştiriniz. Kendi et suyunu  beyaz şarap ve domatesli, dömiglas ile ıslatınız ve pirzolanın üstüne gezdiri­niz. Sonra üstüne doğranmış maydanoz serpiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder